Les soorten


Restoritive Alignment Yoga

Critical Alignment Yoga

Therapie Privélessen      


                   

Restoritive Alignment Yoga


Restoritive Alignment Yoga gaat vanuit één doel werken: werken aan herstel van lichaam en geest. Deze yoga is goed bij klachten die blijven aanhouden Denk aan chronische schouderklachten, chronische  rugpijn. Maar ook ook langere burn-outs, depressies zijn met deze yoga aan te pakken.Door jarenlange opbouw van stress en gewoonte patronen kunnen het lichaam letterlijk vastzetten.

Dit is ook merkbaar in je hele zijn. Gevoelens van gejaagdheid, niet kunnen concentreren, overdag moe en ’s nachts niet kunnen slapen.


De cursist moet een positieve insteek hebben en bereid zijn mee te werken door thuis ook te blijven oefenen. Voor iedereen die de voorkeur heeft vanuit het lichaam te werken  en niet bang is om geconfronteerd te worden met zichzelf kan dit dé omslag zijn in zijn of haar klachten. Met behulp van houdingen worden lichaamsstructuren geanalyseerd en bekeken op welke manier het lichaam zich weer wil verruimen en ontspannen.

De cursist hoeft geen ervaring te hebben met de yoga maar wel het aandurven om werkelijke veranderingen aan te brengen in lichaam en geest. Met het door actieve oefeningen juist leren te ontspannen kunnen gevoelens van controle verlies en confrontaties met spanningen en angsten in het lichaam gepaard gaan. Maar meestal is weldaad te voelen, het klópt weer voor het gevoel.


Critical Alignment Yoga


Waarom de één wel kracht heeft in de armen en de ander niet, zal duidelijk worden tijdens de krachtsopbouw. Verkeerd gebruik van spieren, onbewuste aanspanningen, vastzittende gewrichten zijn allemaal problemen die aan de orde komen.

Door andere spieren intensief te leren aan te spreken, bewust te worden van spanningen en deze te ontladen zal kracht worden ontwikkeld die efficiënt is en bijna als vanzelf. Delen van het lichaam zullen met elkaar samen werken en zodoende wordt overbelasting voorkomen.

Van de cursist wordt verwacht dat hij zelf ook werkt aan een betere lichaamshouding en krachtsverdeling. Door oefeningen in het dagelijks leven te integreren worden houdingen steeds minder onderhevig aan invloeden van buitenaf. Denk aan het veel zitten achter een bureau of eenzijdige belasting in het sporten (bijvoorbeeld tennis waarbij steeds 1 arm wordt gebruikt)

Het kan ook zijn dat spierspanning te hoog staat. Stress, verkorting van bewegingsspieren zijn vaak de oorzaak.

Een paar lessen Yoga en Ontspanning volgen is dan een optie.

Ideaal voor mensen die meerdere keren dezelfde blessures hebben. Of  zich vitaler en opener willen voelen.

Ook geschikt om na het volgen van de lessen Yoga en Ontspanning door te stromen in deze les.


Therapie Privélessen


Deze zijn bedoeld als er meer aandacht nodig is voor de cursist dan in de les gegeven kan worden.

Dit kan zijn voor mensen die klachten hebben die meer specifieke oefeningen nodig hebben.

Of cursisten die verder willen in een houding en daarvoor extra uitleg en aandacht voor willen hebben.

De lessen gaan per uur en kosten € 50,- en worden in overleg thuis of in de praktijkruimte  gegeven.